skip to Main Content

Hokutoryu Ju-Jutsu (HJJ)

Hokutoryu Ju-Jutsu on helsinkiläisen Auvo Niinikedon (10. dan) kehittämä Ju-Jutsun tyylisuunta. Hokutoryu Ju-Jutsu on aito itsepuolustuslaji, joka on kehitetty nykyajan tarpeisiin. Laji sisältää lyöntejä, potkuja, heittoja, nivellukkoja, hallinta- ja kuljetusotteita, sekä pamppu- ja veitsitekniikoita. Hokutoryuta sanotaankin kamppailulajien 10-otteluksi.
Vaasassa Hokutoryu Ju-Jutsua on harjoiteltu vuodesta 1991. Tämä monipuolinen laji sopii kaikille. Hokutoryu Ju-Jujutsua voit harrastaa Wasamovella junioritasolla (7-14 vuotiaat) ja aikuisryhmässä (14-vuotiaasta alkaen). Edustamme seuraa Vaasan Hokutoryu ju-jutsu ry. Lajissa voi myös kilpailla täyskontaktiottelun muodossa. Monet ohjaajistamme ja harrastajistamme ovat saavuttaneet menestystä SM- ja EM- ja MM-tasolla. Kts. ”Hall of Fame”. Lajin tekniikoissa käytetään mahdollisimman paljon vastustajan omaa voimaa hyväksi, jolloin suurta lihasvoimaa ei tarvita. Laji soveltuu täten hyvin myös mm. poliiseille, vartijoille sekä muille turva-alan ammattilaisille.

Ajankohtaiset tiedotteet Vaasan HJJ-harrastajille : Lue täältä!

Potkunyrkkeily / Kickboxing

Potkunyrkkeily eli Kickboxing on kilpakamppailu-urheilulaji. Potkunyrkkeily sopii harrastukseksi sekä naisille että miehille, Wasamovella harjoittelevat potkunyrkkeilijat edustavat Vaasalaista seuraa W3R. Wasamovella on harjoitukset sekä aikuisille että junioreille. Potkunyrkkeilyssä Wasamovella voit kokeneiden ohjaajien avulla myös kehittää itseäsi aina kilpatasolle asti – aktiivinen kilparyhmämme onkin saavuttanut useita SM-mitaleja. Potkunyrkkeily Wasamovella keskittyy K1-tekniikkaan.

Vapaaottelu / MMA

MMA eli vapaaottelu on kilpakamppailu-urheilulaji, joka yhdistää eri lajien tekniikoita, nyrkkeilystä, lukkopainista ja thai-nyrkkeilystä. Vapaaottelussa on otellaan sekä nyrkkeilykehässä että häkissä. Vapaaottelu on yksi suosituimmista ja eniten harrastajamääräänsä kasvattaneista moderneista kamppailulajeista. Wasamovelta on lähtöisin useita menestyneitä amatööri- ja ammattilaisvapaaottelijoita. Vapaaottelun harjoittelu alkaa, muiden kamppailulajien tavoin, peruskurssin käymällä. Monipuolisena ja muita lajeja yhdistelevänä lajina vapaaottelu on haastava, mutta palkitseva laji joka soveltuu sekä miehille että naisille.

Han Moo Do

Han Moo Do on perinteisiin korealaisiin kamppailutaitoihin pohjautuva Suomessa kehitetty kamppailulaji. Suomessa lajia on harrastettu vuodesta 1989 ja Vaasassa vuodesta 1990. Han Moo Do:ssa liikkeet pyritään tekemään rennosti turhaa voimaa käyttämättä. Liikkuminen on pyöreälinjaista, mutta tietyt tekniikat hyvinkin suoraviivaisia. Han Moo Do sisältää mm. potkuja, lyöntejä, torjuntoja, heittoja, lukkoja ja hallintaotteita sekä kaatumis- ja murskaustekniikoita. Näiden lisäksi lajiin kuuluu myös asetekniikoista nunchakut, keppi ja miekka. Kilpaileminen on tärkeä osa Han Moo Doa, sillä kilpailut ovat tehokas keino harjoitella odottamattomia kamppailutilanteita turvallisesti. Han Moo Don harrastajat ovat yleensä iältään 14 – 60 -vuotiaita. Han Moo Do -harjoittelulla voi kehittää monipuolisesti omaa kuntoa ja terveyttä.

Brasilialainen Ju-jutsu (BJJ)

Brasilialainen jujutsu on aseettomaan mattokamppailuun erikoistuva ju-jutsulaji. Vaasassa lajin seurana on BJJ Vaasa ry. Lajin harjoittelu tapahtuu Wasamoven tiloissa. Katso lajin tarkempi esittely liiton sivuilta. Lisätietoa harjoittelusta saat Bjj-Vaasan sivuilta ja ohjaajilta.

Nyrkkeily

Nyrkkeily on yksi vanhimmista urheilulajeista ja sillä on vuosituhansien perinteet. Nykyaikainen nyrkkeily sai alkunsa Englannista, kun miekkailukouluissa alettiin 1600-luvulla harjoittaa myös aseetonta itsepuolustusta. Aikojen myötä lajin säännöt ovat muuttuneet moneen kertaan. Nykynyrkkeilyä kutsutaan olympiatyylin nyrkkeilyksi.

Suomeen nyrkkeily saapui 1900-luvun alussa ja Suomen Nyrkkeilyliitto perustettiin vuonna 1923. Nyrkkeily on ollut nykyaikaisten olympialaisten ohjelmassa jo vuoden 1904 St. Louisin kisoista lähtien. Suomalaiset nyrkkeilijät ovat saavuttaneet 16 olympiamitalia.

Nyrkkeilytoiminnasta Wasamovella vastaa kilpanyrkkeilyseura Boxing Club Waasa.

Back To Top